Професійна компетентність практичного психолога закладу позашкільної освіти: ключові аспекти

Img 75ce622dfc09e0f22ffe7a5410bbfade v

Психологічна допомога учасникам освітнього процесу – нагальна потреба в умовах викликів військового стану. Психологи закладів освіти повинні мати сьогодні багаж корисних порад, як опанувати себе в критичних умовах, як допомогти близьким та підтримувати здоровий психічний стан в критичних умовах тощо.

08 лютого 2024 року в гостинних стінах Вишнівського центру творчості дітей та юнацтва Вишневої міської ради відкрила свої двері психологічна вітальня для практичних психологів закладів позашкільної освіти, яка проходила в рамках обласного проєкту «Орієнтири сучасного психолога закладу позашкільної освіти. Реагенти успіху» започаткованого КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини». Тема першої зустрічі – «Професійна компетентність практичного психолога закладу позашкільної освіти: ключові аспекти».

Гостей психологічної вітальні привітав Валерій Скочко, начальник Управління освіти Вишневої міської ради Бучанського району, який відмітив важливість позашкільної освіти як важливої складової освітньої галузі області. Захід розпочався з презентації діяльності Вишнівського центру творчості дітей та юнацтва як простору гармонійного розвитку, емоційного і психологічного розвантаження дітей та підлітків громади його керівником Тетяною Стаменовою.

Модератор заходу, Людмила Шевченко, заступник директора КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини», представила учасникам обласний проєкт «Орієнтири сучасного психолога закладу позашкільної освіти. Реагенти успіху» і розставила ключові пріоритети щодо його реалізації протягом трьох років. Зазначений проєкт – це новітня платформа для професійного розвитку практичних психологів закладу позашкільної освіти.

Під час зустрічі учасники у теплій і дружній атмосфері обговорили низку питань, пов’язаних з професійною діяльністю, зокрема: базові юридичні знання практичного психолога закладу позашкільної освіти та алгоритми дій при першій психологічній допомозі дорослим і дітям. Також позитивні емоції внесли творчі активності: майстерка «Лайфхаки арт-практики» та вправи з рефлексії.

Позитивним завершенням заходу стала активна комунікація, під час якої кожен учасник поділився власними емоціями та побажаннями організаторам заходу щодо плідної співпраці.

Поділитися: