Фізична культура та спорт

Київське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту

Заклади освіти спортивного профілю

Інструкції по техніці безпеки у навчально-виховних закладах освіти

Нормативно-правова база фізичної культури та спорту

Щорічне оцінювання фізичної підготовленості населення України

Всеукраїнський спортивно-масовий захід серед школярів «Cool Games»

 

 

Реалізацію державної політики в сфері фізичного виховання учнівської молоді та її залучення до спортивних змагань у Київській області здійснює Київське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України (далі – Відділення).

Відповідно до завдань Відділення координує фізкультурно-оздоровчу і спортивну роботу в навчальних закладах усіх типів і рівнів акредитації, в тому числі спеціалізованих навчальних закладах спортивного профілю обласної комунальної власності, дитячо-юнацьких спортивних школах, дитячо-юнацьких клубах фізичної підготовки та інших фізкультурно-спортивних закладах освіти.

Приймає участь у розробці регіональних програм з питань розвитку фізичної культури і спорту серед дітей, учнівської та студентської молоді та навчально-методичного забезпечення фізичного виховання та спорту.

Відділення сприяє розвитку матеріально-спортивної бази навчальних закладів, спортивних установ та організацій системи освіти області, контролює її використання.

Забезпечує підготовку та проведення спортивних заходів, навчально-тренувальних зборів, участь спортсменів області у змаганнях незалежно від їхньої належності до спортивних товариств та відомчого підпорядкування.

Відділення за погодженням з місцевим органом виконавчої влади у сфері фізичної культури і спорту, спільно з місцевими відділеннями Національного олімпійського комітету, місцевими осередками учнівської та студентської спортивних спілок забезпечує комплектування збірних територіальних команд студентів і учнів та їх участь у Всеукраїнських змаганнях серед студентів та школярів; уносить пропозиції щодо комплектування збірних територіальних команд студентів і учнів для їх участі у Всесвітніх універсіадах, Європейських юнацьких олімпійських фестивалях, Всесвітніх гімназіадах, чемпіонатах Світу та Європи серед школярів та студентів.

Сприяє розвитку олімпійського руху в Україні, співпрацює з місцевими громадськими організаціями фізкультурно-спортивної спрямованості, радами, фондами, комісіями та координує їх діяльність згідно із законодавством.