Готуємося до нового навчального року: атестація педагогів закладів позашкільної освіти в контексті нових змін

1ыфы

Основною рушійною силою моделювання якісного освітнього процесу є педагогічні працівники. Педагог виконує надзвичайно важливу соціальну функцію – духовне відтворення суспільства. Саме він покликаний бути носієм загальнолюдських цінностей і водночас володіти новинками психолого-педагогічної науки.

У діяльності будь-якого педагогічного колективу процес атестації педагогічних працівників має важливе значення. Вона відіграє основну роль у становленні, згуртуванні творчого колективу та формуванні професійної майстерності педагогів. Саме атестація – це підсумок професійної майстерності педагога, демонстрація його найкращих професійних умінь, це новий етап на шляху до підняття авторитету серед колег та вихованців, змога проявити свої здібності.

18 травня 2023 року КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» проведено вебінар «Атестація педагогів: нові зміни». Учасниками заходу стало понад 80 керівників закладів позашкільної освіти Київської області.

Під час вебінару проаналізовано теоретичні основи стимулювання праці педагогічних працівників закладів позашкільної освіти, роль атестації у цьому процесі та технологічні аспекти атестації педагогів. У ході заходу розглядалися нове Положення про атестацію педагогічних працівників та інші нормативні документи, положення яких необхідно враховувати в ході атестації.

Важливо пам’ятати, що атестація педагогічних кадрів підвищує статус педагогічної професії, стимулює діяльність педагога до поповнення свого досвіду й допомагає визначити професіоналів.

Рисунок3 Рисунок7 Рисунок5

Рисунок4Рисунок2

 

Поділитися: