ПРОФІЛЬНА НАУКОВА ШКОЛА З ФІЗИКИ: МОТИВУЄМО УЧНІВ ДО НАУКОВИХ ПОШУКІВ

10

Мала академія наук учнівської молоді продовжує проведення обласних профільних наукових шкіл спільно із закладами вищої освіти України.

Зокрема,   26 квітня 2023 року відбувся екскурс у світ науки для близько  140  юних шанувальників фізики та педагогів-наукових керівників учнівських науково-дослідницьких робіт. Захід проведений спільно з Національним університетом біоресурсів і природокористування України, одним із провідних вищих навчальних закладів, який відзначає 125 років від дня заснування.

З вітальним словом до юних дослідників звернувся   Віталій Савченко,   заступник директора навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження, кандидат технічних наук, доцент. Він акцентував увагу учасників на важливій ролі досягнень і винаходів у галузі  фізики,  які можуть невпізнанно змінити життя людини. І зробити ці винаходи належить  молодому поколінню.

Визначитися із напрямом наукових досліджень учнів допомогли наукові працівники навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження НУБІП, які познайомили з актуальними напрямами сучасних досліджень у галузі фізики та астрономії, мотивували  учнів досліджувати технології Інтернет речей, роботів для автоматизації складних біотехнічних об’єктів в побуті та на виробництві, перспективні напрями теплоенергетики з урахуванням  викликів сьогодення, енергозбереження та використання поновлювальних джерел енергії – перспективного напряму розвитку енергетики України, системи моніторингу електроспоживання, енергоефективних технічних засобів з термічної та магнітної обробки матеріалів сільськогосподарського призначення. Учні познайомилися із можливостями STEM-лабораторії МanLab  НЦ «МАНУ» для проведення досліджень.

Учасники заходу дізналися про систему масових заходів з учнівською молоддю у науковому відділенні фізики і астрономії: обласні, всеукраїнські та міжнародні    конкурси, турніри, змагання, олімпіади, конференції, курси, лекторії та інші заходи, в яких учні можуть взяти участь.

Юні дослідники отримали значний багаж інформації щодо можливих напрямів досліджень, орієнтовну тематику майбутніх дослідницьких проєктів, які допоможуть учнівській молоді  працювати над пошуком оригінальних, актуальних тем  своїх науково-дослідницьких робіт.

14 13 12 11 9 8 7 63

Поділитися: