У Софіївсько-Борщагівському ліцеї відкрито «клас безпеки»

Img 2961

27 квітня в межах Всеукраїнського проєкту «Клас безпеки», який запроваджують у закладах освіти України МВС спільно з ДСНС та МОН, відбулася офіційна церемонія відкриття «класу безпеки» у Софіївсько-Борщагівському ліцеї.

Простір «класу безпеки» обладнано за сучасними критеріями необхідними навчально-методичними матеріалами та приладами: муляжами, які моделюють реальні життєві ситуації, муляжами вибухонебезпечних предметів, інвентарем для надання домедичної допомоги, засобами пожежогасіння, інформаційними стендами, інструкціями з безпеки життєдіяльності тощо. Тепер  ліцеїсти зможуть здобувати актуальні знання з пожежної та протимінної безпеки, вивчатимуть правила безпеки дорожнього руху, оволодіють алгоритмом дій в умовах надзвичайних ситуацій, набуватимуть навичок поведінки під час сигналу «Повітряна тривога» та надання домедичної допомоги. Така робота в закладах освіти вкрай важлива, особливо в умовах війни.

У церемонії відкриття «класу безпеки» взяли участь директор департаменту освіти Київської ОВА Ярослава Тростянська, заступник начальника Бучанського РУ ГУ ДСНС України у Київській області підполковник Юрій Кириченко, заступник Борщагівського сільського голови Олександр Головко, начальник управління освіти, культури, молоді та спорту Борщагівської сільської ради Лариса Лахтадир та інші гості.

Працівники ДСНС провели для учнів спеціальний «Урок безпеки». Діти були захоплені процесом навчання і брали активну участь у бесідах про пожежну небезпеку, вибухонебезпечні предмети, повітряну тривогу і правила дорожнього руху. Крім того, вони мали можливість у присутності працівників ДСНС і медиків «проінспектувати» справжній пожежний автомобіль та авто невідкладної медичної допомоги.

 Img 2955 Img 2966

Img 2964 Img 2962

Img 2958 Img 2959

 

Поділитися: