Нарада керівників закладів професійної освіти

 

23 лютого поточного року на базі Київського обласного вищого училища  харчових технологій та ресторанного сервісу за участю заступника голови Київської обласної державної адміністрації Жанни Осипенко  відбулася нарада керівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

У ході наради було обговорено проєкт Стратегічного плану розвитку системи професійної (професійно-технічної) освіти Київської області на 2022-2027 роки, основні пріоритети при використанні коштів, пропозиції щодо формування регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів та фахових молодших бакалаврів у закладах професійної (професійно-технічної) освіти у 2022 році, розглянуто результати моніторингу роботи методичних комісій  та вебсайтів закладів освіти.

Жанна Осипенко  розповіла про етапи розроблення Стратегічного плану розвитку системи професійної (професійно-технічної) освіти Київської області, наголосила на важливості реалізації стратегічних цілей та завдань її реформування, необхідності створення єфективної системи управління   закладами освіти  шляхом міжсекторальної взаємодії органів державної влади та  органів  місцевого самоврядування і соціальних партнерів, формування  сучасного  освітнього середовища та забезпечення якості професійної освіти.

Тимчасово виконуюча обов’язки директора департаменту освіти і науки Ярослава Тростянська акцентувала увагу керівників закладів освіти  на   виконанні головного завдання системи професійної освіти – забезпеченні  регіонального ринку праці трудовими ресурсами. Попередньо сформовані прогнозні показники регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів та фахових молодших бакалаврів у закладах професійної (професійно-технічної) освіти у 2022 році потребують уточнення. Для цього необхідно  додатково провести моніторинг регіонального ринку праці, переглянути угоди, укладені між роботодавцями та закладами освіти.

Про  роботу методичних комісій у закладах професійної (професійно-технічної) освіти  розповіла директор Навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти у Київській області Марина Стасєєва.

Окрім того, проаналізовано стан захворюваності на коронавірус, показник вакцинації у закладах освіти та скоординовано дії керівників в умовах надзвичайного стану.

 

Поділитися: