Патріотичний форум «Зима, що нас змінила»

 

18 лютого 2022 року в онлайн-студії Комунального закладу Київської обласної ради «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» відбувся щорічний патріотичний форум учнівської молоді «Зима, що нас змінила», мета якого – вшанування пам’яті героїв, які загинули під час Революції Гідності у боротьбі за ідеали демократії, права та свободи людини, за неповернення до пострадянської моделі відносин між владою та суспільством, за європейське майбутнє України.

Учасниками заходу стали учні та педагоги закладів освіти Київщини (близько 100 онлайн-включень), а також учениця та педагог Лисичанського ліцею № 30 Сєвєродонецького району Луганської області.

З вітальним  словом до учасників форуму звернулися Жанна Осипенко, заступниця голови Київської обласної державної адміністрації; Тамара Швець, голова громадської організації «Об’єднання родин Небесної Сотні та активістів Революції Гідності, і Тамара Нестерук, виконуюча обов’язки директора КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини».

Своїми спогадами про Майдан та події 18-20 лютого 2014 року поділилися учасники Революції Гідності, працівники музеїв та науковці:

Катерина Романова, завідувачка відділу науково-дослідної роботи Національного музею Революції Гідності;

Андрій Гуменюк, директор Комунального закладу «Музей історії Богуславщини», історик, громадський діяч, учасник Революції Гідності та АТО;

Олена Рекус, медпрацівниця, учасниця Революції Гідності та Операції об’єднаних сил;

Вікторія Петренко, заступник директора з наукової роботи КЗ КОР «Білоцерківський краєзнавчий музей».

Зі студії Інтерактивного центру військово-патріотичного виховання ДПТНЗ «Бориспільський професійний ліцей» транслювалася зустріч вихованців військово-патріотичного клубу «Боривітер» з Андрієм Макаровим, учасником Революції Гідності.

У ході пленарного та трьох секційних засідань 40 юних доповідачів презентували свої пошукові матеріали про Героїв Небесної Сотні та Революції Гідності.

Учасники заходу говорили про значення Майдану для розвитку громадянського і національно свідомого суспільства, волонтерського руху, державотворчих процесів в Україні та про його цінності: Свободу, Гідність,  Єдність.

Форум, лейтмотивом якого стали слова «Вдячні за Свободу!», завершився виконанням Гімну України та Літературно-музичною композицією «Реквієм Героям Революції», яку підготували вихованці народного вокального ансамблю «Співограй» Центру позашкільної освіти та професійного самовизначення учнівської молоді «Соняшник» Білоцерківської міської ради та театральної студії «Живе слово» КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини».

Поділитися: