1 квітня 2025 року Національний університет біоресурсів і природокористування України в рамках освітнього курсу «Дні здорового харчування в НУБіП України» провів онлайн-лекцію для учнів 11-х класів Броварських ліцеїв №2, №5 та Требухівського ліцею. Темою зустрічі стали «Основні принципи та важливість здорового харчування».
Завідувач кафедри громадського здоров’я та нутриціології НУБіП України, кандидат медичних наук, професор Олег Швець ознайомив учнів з основами нутриціології, її принципами, практичним значенням та базовими правилами здорового харчування.
Учасники дізналися, що таке збалансоване харчування, як нутриціологія допомагає зробити свідомий вибір на користь здорової їжі, і яку користь отримає організм від правильного харчування. Учні переконалися в необхідності уважного ставлення до складу продуктів, пообіцяли частіше готувати вдома смачні й корисні страви з натуральних інгредієнтів, обмежуючи вживання солі, цукру та надлишкових жирів.