На Київщині відновили дитсадок, пошкоджений російськими окупантами

Photo 6 2024 08 23 16 05 42

У селі Козаровичі Вишгородського району розпочав роботу дитячий садочок «Капітошка». На початку повномасштабного вторгнення та внаслідок окупації будівля садочка була значно пошкоджена. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Заклад відновили коштом місцевого бюджету. Садочок розрахований на 75 діток, 4 групи. Розпочинають працювати 2 групи: для малюків раннього віку – 15 осіб та дітей дошкільного віку – 20 осіб.

«В усіх групах є окремі  приміщення, де діти можуть навчатися та гратися, спальна зона, роздягальні та туалетні кімнати. Групи для малечі раннього віку розташовані  на першому поверсі і мають окремий вхід.

Для кожного вихованця «Капітошки»  обладнана окрема індивідуальна шафа для одягу. В ігрових кімнатах є всі необхідні меблі, іграшки, книжки, посібники для занять, спортивний інвентар», – зазначив Руслан Кравченко.

В садочку є також простора музична зала, харчоблок з сучасним технологічним обладнанням, методичний кабінет.

Подбали і про безпеку дітей. Наразі заклад використовуватиме облаштоване укриття Козаровицької гімназії. Сховище розташовано поруч – 40 метрів від садочку. Під час повітряної тривоги діти зможуть тут перебувати у окремій спеціально створеній для них зоні.

«З початку повномасштабного вторгнення 86 дитячих садків на Київщині було пошкоджено та зруйновано. Вже відновили 71 такий заклад. І робота з відбудови триває.  Бо попри війну діти повинні мати можливість отримувати якісну освіту, відвідувати садочки та спілкуватися з однолітками. Відновлення освітніх закладів – це поштовх для подальшого відновлення та розвитку громад», – наголосив начальник Київської ОВА.

Поділитися: