Відбулося секційне засідання за напрямом «Фізична культура та спорт в системі освіти»

зображення

20 серпня 2024 року в межах обласного форуму-діалогу для освітян  Київщини в м. Вишгороді відбулося секційне засідання «Актуальні виклики сьогодення при проведенні спортивно-фізкультурної роботи в учнівському середовищі в сучасних умовах функціонування держави».

У засіданні взяли участь директори 29 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, тренери-викладачі, вчителі фізичної культури, представники місцевих органів управління освітою територіальних громад, а також Київського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, обласного відділення Національного олімпійського комітету України та  федерацій з видів спорту – всього близько 40 осіб.

У фокусі обговорення була Стратегія розвитку фізичного виховання та спорту в Україні на 2025 рік та актуальні  питання, які стосуються організації спортивно-фізкультурної роботи в учнівському середовищі в сучасних умовах зокрема:

використання сучасних технологій при проведенні спортивних та фізкультурно-оздоровчих заходів з учнівською молоддю з урахуванням можливостей та специфіки окремих територій області; 

інноваційні підходи до формування в учнівської молоді мотивації до ведення здорового способу життя та активізації їх рухової активності.

розбудова спортивної інфраструктури; 

участь в олімпійських заходах у 2024/2025 навчальному році.

У ході роботи  секції були відпрацьовані пропозиції щодо подальшого удосконалення фізичного виховання дітей та  молоді й розвитку учнівського спорту в новому навчальному році.

Після завершення засідання учасники ознайомилися із спортивною інфраструктурою міста Вишгорода, відвідали Вишгородську тенісну академію та спортивний комплекс Спортивного  клубу Національної гвардії України.

Поділитися: