Партнерська взаємодія: зміст і технології співпраці

Dsc 0762

29 травня 2024 року КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» у співпраці з Центром еколого-натуралістичної творчості «Юннати» Боярської міської ради, ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідницька станція» було проведено семінар «Партнерська взаємодія: зміст і технології співпраці» для заступників директорів та методистів закладів позашкільної освіти Київської області, які забезпечують організацію освітнього процесу еколого-натуралістичного напряму позашкільної освіти.

До участі в заході долучилася Наталія Ульянова, заступник голови Боярської міської ради, яка привітала учасників та розповіла про партнерство громадського сектору, територіальної громади та закладу освіти як крок до нових можливостей для вирішення освітніх завдань.

В колі партнерів-колег учасники семінару обговорили актуальність та необхідність соціального партнерства в системі сучасної позашкільної освіти,  створення і функціонування конструктивної моделі партнерської взаємодії закладу  освіти з різними соціальними інституціями як важливого пріоритету в реалізації стратегії будь-якого закладу позашкільної освіти.

Гостями семінару стали педагоги КЗПО «Обласний еколого-натуралістичний центр» Житомирської обласної ради (директор Наталія Бордюг),  які презентували досвід партнерської взаємодії на прикладі свого закладу.

Реалізація педагогіки партнерства в екологічному векторі була широко представлена діяльністю колективу ЦЕНТ «Юннати» Боярської міської ради (директор Світлана Аздравіна) у майстерці «Екологічна освіта для сталого розвитку»,  в еко-презентації «Юннатівський екопростір: партнерство в  дії» та у комунікації  «Моделювання ефективного освітнього простору у співпраці з громадськими організаціями для надання позашкільної освіти особам з особливими освітніми потребами».

Використання сучасного контенту для організації наукової, природоохоронної та просвітницької діяльності дітей та учнівської молоді у співпраці з ВП НУБІП України «Боярська лісова дослідна станція»  представив Олександр Мельник, перший заступник директора.

Панораму дієвих практик взаємодії продемонстрували у лабораторії біотехнології рослин як майданчик для здійснення науково-дослідної діяльності  учнівською молоддю (Оксана Чорнобров, завідувач лабораторії біотехнології рослин).

Педагоги-позашкільники Київщини завжди відкриті для обміну досвідом та спілкування!

Поділитися: