ПРОФІЛЬНА ШКОЛА ДЛЯ ЮНИХ ДОСЛІДНИКІВ

Заставка Агр

16 травня 2024 року до Дня науки в Україні  на базі Білоцерківського національного аграрного університету відбулася обласна наукова профільна школа для  учнів-членів наукових відділень екології та аграрних наук, економіки, хімії та біології Київського обласного територіального відділення МАН. 

Близько 70 юних дослідників стали учасниками інтенсив-практикумів на базі навчальних і  науково-дослідницьких лабораторій агробіотехнологічного, біолого–технологічного, екологічного, економічного факультетів та факультету ветеринарної медицини.

Корисними порадами, рекомендаціями та настановами щодо проведення  досліджень з економіки поділився з учасниками заходу декан економічного факультету, доктор економічних наук, професор Паска Ігор Миколайович.     

На кафедрі загальної екології та екотрофології  юні екологи разом зі своїми науковими керівниками мали  можливість розширити свої знання  у галузі екології, охорони довкілля та раціонального природокористування. Юні науковці дізналися  про стійкі сорти пшениці та особливості їх вирощування від доктора сільськогосподарських наук, професора Дубового Володимира Івановича, а наочна демонстрація випеченого хліба, випеченого з цих сортів, справила враження на кожного учасника.

Справжнім відкриттям для манівців став анатомічний музей кафедри анатомії та гістології ім. П.О. Ковальського на факультеті ветеринарної медицини. Колекція музею вразила великим розмаїттям експонатів: скелети свійських і диких тварин, внутрішні органи та ембріони, колекція яєць, опудала птахів та тварин, виготовлені в науковому студентському гуртку таксидермістів.

Гостинно відкрив свої двері біолого – технологічний факультет, де юні дослідники окрім отримання  цікавої інформації  про харчові технології та технологію виробництва й переробку тваринництва мали можливість скуштували смачну продукцію власного приготування  та пересвідчитись, що здорове харчування важливе.

Науковий патронат цікавого та насиченого дня в лабораторіях Білоцерківського національного аграрного університету забезпечували доцент кафедри іхтіології та зоології екологічного факультет, кандидат ветеринарних наук Присяжнюк Наталія Михайлівна і доцент кафедри садово-паркового господарства агробіотехнологічного факультету, кандидат сільськогосподарських наук  Олешко Олена Геннадіївна, які  долучили манівців до наукових дійств і стали добрими провідниками у світ науки. 

 Юні дослідники отримали значний багаж інформації щодо можливих напрямів досліджень, орієнтовну тематику майбутніх проєктів, які допоможуть працювати над пошуком оригінальних, актуальних тем  своїх науково-дослідницьких робіт.                  

Поділитися: