Методичний пленер

Img 20240502 155359 562

02 травня 2024 року в Центрі творчості дітей та юнацтва Київщини методичний пленер зібрав близько 50-ти керівників та вихованців гуртків образотворчого мистецтва закладів позашкільної освіти з  Білоцерківського, Обухівського та Фастівського районів.

Захід відбувся у рамках обласного івент-кластера «ART-покоління Київщини», який щороку влаштовує творчі зустрічі дітей та педагогів з усієї Київської області за різними напрямами мистецтва. Кластер надає можливість педагогам навчатися разом з вихованцями та навчати інших.

Тема методичний пленеру – «Генералізація авторських новаційних пошуків у практику сучасного мистецтва в гуртках образотворчого профілю». Під час заходу мова йшла про компетентний відбір і впровадження нових форм, технік образотворчого мистецтва педагогом під час творчих занять з вихованцями. А саме було презентовано авторські методики очільниці однієї з мистецьких шкіл Київщини – Людмили Григорівни Бурлій, керівника народного художнього колективу «Образотворча студія «Палітра» Центру позашкільної освіти «Веселка» Таращанської міської ради. Важливо зазначити, що зустріч проходила серед виставкових робіт вихованців студії, які надихали на творчість.

Учасниками ДЖЕМ-сесії методичного пленеру стали Алла Радзівілл, в.о. директора КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» та Валерій Ружицький, директор КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж», які в свою чергу акцентували увагу на творче втілення сформованих професійних умінь у сфері образотворчого мистецтва під час позааудиторної художньо-композиційної діяльності.

Пленеристи взяли участь в творчій майстерні Людмили Бурлій, де активно в мотивуючій надихаючій атмосфері виготовляли авторську великодню листівку у техніці «розпис кавою». Зазначена техніка є родзинкою студії, якою і керує Людмила Григорівна.

Після невеликої перерви учасники методичного пленеру долучилися до колективної живописної імпровізації «Ми даруємо мистецтво», яку провели вихованці Людмили Бурлій. Спільно гості заходу створили мистецьке полотно-розмальовку, яку  буде передано до інклюзивно-ресурсного центру у Білій Церкві для використання у соціально-психологічній реабілітації вихованців.

По закінченню методичного пленеру усі учасники отримали сертифікати та зробили пам’ятні світлини.

Поділитися: