Київщина екологічна – злочини війни. ВІДНОВЛЕННЯ!

Слайд1 2 екологи

26 квітня в онлайн студії відбувся ІІ обласний екологічний форум «Київщина екологічна: злочини війни. Відновлення». Учасниками форуму стали діти та учнівська молодь закладів загальної середньої та позашкільної освіти Боярської, Броварської, Бучанської, Гостомельської, Іванківської, Калинівської, Коцюбинської, Тетіївської територіальних громад Київської області, які презентували власні пошукові проєкти щодо відновлення Київщини після екологічних злочинів, скоєних на території області внаслідок російської агресії.

З вітальним словом до учасників звернулися Володимир Вербицький (директор Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України, доктор педагогічних наук, професор) та Роман Василишин (директор навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства Національного університету біоресурсів і природокористування України, доктор сільськогосподарських наук, професор), Алла Радзівілл, в.о. директора та Людмила Шевченко, заступник директора з навчально-методичної роботи КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини».

Спікери Тетяна Прибора (завідувач сектору еколого-просвітницької роботи Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника) та Майя Руденко (провідний фахівець у зв’язках з громадськістю та пресою відділу міжнародного співробітництва та інформації Чорнобильської атомної електростанції) надали інформацію про наслідки екологічних злочинів на ЧАЕС і у Чорнобильському біосферному заповіднику та про відновлення після окупації.

Олександр Мельник, перший заступник ВП НУБІП України «Боярська лісова дослідна станція», кандидат сільськогосподарських наук, звернув увагу учасників на важливу роль закладів освіти у підготовці фахівців для післявоєнного відновлення України.

До участі у форумі долучилися  Людмила Гусєва, заступник директора Херсонської гімназії №1 Херсонської міської ради та її вихованці – Руслан Борисов, Ілля Паланиця, Владислав Ксензовець, які охарактеризували стан природно-заповідного фонду Херсонщини під час війни.

Досвід повоєнного екологічного відновлення Японії був представлений Станіславом Горошковим, студентом ІІ курсу факультету природничих наук Києво-Могилянської академії.

Проєкт «Мистецька битва: дитячі пензлі проти війни» презентувала Тетяна Стаменова, директор Вишнівського центру творчості дітей та юнацтва Вишневої міської ради.

І справжньою окрасою екофоруму стали мистецькі виступи Анни Яритик та Аделії Костюк, вихованок Народного художнього колективу «Вокальний ансамбль «Співограй» Центру позашкільної освіти та професійного самовизначення учнівської молоді «Соняшник» Білоцерківської міської ради.

Організатори заходу висловлюють щиру подяку спікерам, педагогам та учнівській молоді за участь в ІІ обласному екологічному форумі за еко_Loгічну позицію!!!

Поділитися: