«Київщина – мій заповітний край»

Чорнобиль туристи0002

25 квітня, напередодні 38-ї річниці Чорнобильської катастрофи та Міжнародного дня пам’яті про Чорнобильську катастрофу, в онлайн-студії  КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» відбулося засідання секції «Чорнобильські дзвони».

Захід проведено у межах щорічної обласної краєзнавчої конференції учнівської молоді «Київщина – мій заповітний край», з метою національно-патріотичного виховання учнівської молоді, розвитку інтересу дітей до краєзнавства та науково-дослідницької діяльності, вшанування пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи та подвигу ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

Учасниками секції стали педагоги та здобувачі освіти Київщини. Загалом до конференції приєдналося 20-ть онлайн-аудиторій.

Традиційно захід розпочався із спільного виконання Державного Гімну України. Діти та освітяни також вшанували Хвилиною мовчання загиблих ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС, усіх жертв Чорнобильської катастрофи,   а також працівників Чорнобильської та Запорізької АЕС, загиблих під час російсько-української війни та російської окупації.

Свої дослідження під час конференції презентували 8-м доповідачів із закладів освіти Богуславської, Володарської, Гатненської, Коцюбинської, Рокитнянської, Славутицької, Ставищенської, Яготинської територіальних громад області, а також вихованці КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини».

Юні краєзнавці дослідили причини та наслідки аварії на ЧАЕС, їх вплив на різні сфери життя громадян України, країн сусідніх та світу. Діти розповіли про історію саркофага, долю ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи та переселенців із зони відчуження. Розкрили теми Чорнобиля у художній творчості та літературі, а також історії російської окупації Чорнобильської та Запорізької АЕС, атомного та енергетичного тероризму російської федерації під час російсько-української війни тощо.

Наприкінці заходу і доповідачі, і слухачі заходу взяли участь в онлайн-вікторині «Чорнобильська катастрофа».

Переглянути програму заходу, сертифікати доповідачам, підсумки   онлайн-вікторини та грамоти переможціям, а також відеозапис секції можна      за посиланням .

Процес осмислення того, що відбулося в Чорнобилі у 1986-му, триває. Ці памʼять і розуміння важливі не тільки для України. Вони важливі для всього світу. Рекомендуємо педагогам для використання в освітньому процесі збірку інформаційно-методичних матеріалів до річниці Чорнобильської катастрофи: матеріали

Організатори конференції висловлюють подяку учасникам за якісну пошуково-краєзнавчу роботу та активну участь у заході!

Поділитися: