Позашкільна освіта для розвитку дітей дошкільного віку

Img 0852

Заклади позашкільної освіти Київської області розгорнули активну роботу зі створення всіх можливих умов для доступності позашкільної освіти дітям різних вікових категорій в межах нормативного законодавства у галузі позашкільної освіти. Не лишилися й поза увагою діти дошкільного віку.

Для навчання та розвитку такий дітей на базі закладів позашкільної освіти на сьогодні функціонує понад 30 творчих об’єднань раннього розвитку дітей, з них 62% гуртків, 19% шкіл, 12% студій, 7% клубів.

Важливі питання щодо роботи з дітьми дошкільного віку обговорювалися під час педагогічної гостини «Психолого-педагогічні аспекти впровадження сучасних технологій в освітній процес творчих об’єднань раннього розвитку дитини закладів позашкільної освіти», організатором яких був КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини». Захід проводився на базі Дитячого-естетико-натуралістичного центру «Камелія» Броварської міської ради Броварського району Київської області за участі практичних психологів та керівників творчих об’єднань раннього розвитку дитини закладів позашкільної освіти області.

Під час зустрічі педагогічний колектив ДЕНЦ «Камелія» презентував учасникам заходу свій власний досвід педагогічної діяльності щодо творчого розвитку дітей дошкільного віку. Гостей ознайомили з сучасними практиками, ефективними психологічними техніками та вправами, засобами розвитку мистецьких здібностей таких дітей й підходами до формування основ духовно-моральних якостей дитини-дошкільника та їх естетико-екологічного становлення. Також презентовано потужний ефект впливу на дитину методів природотерапії та екотерапії.

Захід підкреслив, що педагоги-позашкільники докладають максимум зусиль щодо формування нових підходів в освітній діяльності з метою створення ефективного розвивального середовища для дітей дошкільного віку та розвитку їх стійких інтересів як основи для вибору в подальшому гуртка чи творчого об’єднання, яке б задовільнило їхні творчі потреби.

Поділитися: