Обласна краєзнавча конференція «Київщина – мій заповітний край». Секція «Мистецькі скарби Київщини»

скріни 19.03.240003 1

Україна – це супер. Україна – це ексклюзив.

По ній пройшли всі катки історії.

На ній відпрацьовані всі види випробувань.

Вона загартована найвищим гартом.

В умовах сучасного світу їй немає ціни

                                        Ліна  Костенко

 

19 березня, у День народження видатної української письменниці Ліни Костенко, відбулося онлайн-засідання секції «Мистецькі скарби Київщини» у межах щорічної обласної краєзнавчої конференції учнівської молоді    «Київщина ˗ мій заповітний край» .

Організатори: департамент освіти і науки Київської обласної державної (військової) адміністрації, Комунальний заклад Київської обласної ради «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини».

Активну участь у заході взяли освітяни, учні та вихованці закладів загальної середньої, позашкільної освіти Київської області. Загалом до конференції приєдналося 11 онлайн-аудиторій.

Результати своєї пошукової роботи презентували 9-ть здобувачів освіти із закладів освіти 8-ми громад області: Білоцерківської, Богуславської, Бориспільської, Васильківської, Володарської, Іванківської, Обухівської та Яготинської.

Юні краєзнавці зібрали цікаві факти про життя та творчість митців Київщини:

Олександра  Кошиця – видатного українського диригента, композитора та етнографа, одного із найвидатніших знавців української народної і церковної музики;

Катерини Білокур українську художницю жанру наївного мистецтва, майстриню народного декоративного живопису, яка входить до переліку найвідоміших жінок давньої та сучасної України;

Зої  Предкочарівни сучасної майстрині-керамістки з Василькова;

Івана  ЗоренкаЗаслуженого художника-скульптора України;

Олени  Кравчун народної майстрині з виготовлення текстильної мотаної ляльки, членькині Національної спілки майстрів народного мистецтва України;

Тетяни Строкач сучасної української дитячої поетеси, педагога за спеціальністю, громадської діячки;

Володимира  Іванціва білоцерківського поета, перекладача, громадського діяча;

Наталію  Любиченко – письменницю з Обухова, членькиню  Національної спілки письменників України;

Григорія  Іваненка – вчителя фізики та поета з Іванківської громади.

Під час заходу учасники також обговорили внесок у розвиток української культури  Ліни  Костенко – письменниці, символа гідності та незламності українського духу, та  Алли  Горської – української художниці, диситентки, громадської діячки та правозахисниці.

Висловлюємо вдячність дітям та їхнім педагогам за активну та якісну участь у конференції, змістовну та важливу краєзнавчу діяльність!

Програму заходу та інші матеріали конференції можна переглянути за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1A8DGITi7btBQ2YVh-kqABNIdnS_mZZ7x

Поділитися: