Учнівська конференція з математики – перший крок у науку.

Заставка

14 березня 2024 року Мала академія наук Київщини  продовжила естафету святкування Міжнародного дня математики та Міжнародного дня числа ПІ, зібравши учнів 8-11 класу закладів загальної середньої освіти на обласній науковій учнівській онлайн-конференції «Сучасні тенденції в математиці».

Юні математики  під керівництвом науковців провідних закладів вищої освіти, а це викладачі кафедр фізико-математичного факультету,  Навчально – наукового інституту атомної та теплової енергетики Національного технічного університету України «КПІ імені Ігоря Сікорського», факультету економіки Київського національного університету імені Тараса Шевченка,  Інституту математики НАН України, працювали на пошуком  новітніх тенденцій  у математиці, які представили широкому загалу.  Учасники конференції презентували свої розробки в чотирьох секціях: «Математичні основи в сучасних дослідженнях»; «Прикладна спрямованість математичних знань»; «Штучний інтелект і математика»; «Математика і військова справа».

Використання математичних методів дають можливість отримати практичні результати в учнівських проєктах з генної інженерії, біостатистики, енергосистем, соціології та військової справи.  Висвітлено питання математичних аспектів авіації за умов війни та вибору військової тактики. Продемонстровано перші кроки в дослідженні використання  математики в роботі штучного інтелекту.

Матеріали конференції будуть зібрані в електронний збірник та розміщено на сайті Комунального закладу Київської  обласної ради «Мала академія наук учнівської молоді», доповідачі отримають сертифікат учасника обласної учнівської  наукової онлайн-конференції.

Поділитися: