Наукова освіта для молодших школярів» – новий проєкт МАН Київщини

Наукова освіта для молодших школярів новий проєкт МАН Київщини

Комунальний заклад Київської обласної ради «Мала академія наук учнівської молоді» розпочинає новий проєкт «Наукова освіта для молодших школярів».

Для успішної розробки й упровадження проєкту 09 березня 2024 року педагогічні працівники КЗ КОР «МАНУМ» пройшли навчання в Національному центрі «Мала академія наук України» під час семінару–практикуму «Організація дослідницького навчання в дитячій академії «Футурум»: практика та досвід».

Методисти та педагоги Київського обласного територіального відділення МАН України долучилися до інтелектуальної МАНівської спільноти, щоб ознайомитися з новими ефективними напрямами, методами та формами роботи з  молодшими школярами, опанувати сучасні освітні технології задля розвитку дослідницьких компетентностей здобувачів освіти початкової школи та взяли участь у тренінгових заняттях «Таємниці зоряного неба», «Звукові явища та основи пневматики», «Географія для дітей: теоретичні та практичні аспекти».

Із технологіями інтегрованого навчання, новими навчальними програмами для молодших школярів, методичними знахідками у підходах формування дослідницьких компетентностей дітей знайомили педагогів  науковці Астрономічної обсерваторії Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Коледжу інженерії та управління Національного авіаційного університету, Інституту обдарованої дитини Національної академії педагогічних наук України та Інституту географії НАН України.

Допомогти молодшим школярам відповісти на складні запитання, формувати критичне та креативне мислення, розвивати пізнавальний інтерес до предметів і явищ навколишнього світу, спрямовувати до проведення власних дослідів і є метою організації наукової освіти через новий проєкт МАН Київщини.

Дитяча академія «Футурум» – це нові можливості для юних дослідників. Пізнаваймо, досліджуймо, відкриваймо світ науки разом!

Поділитися: