Мінна безпека дітей Київщини – у фокусі уваги Посольства США в Україні

16

Упродовж 2022/2023 та 2023/2024 навчальних років  Фонд сприяння демократії Посольства США в Україні за сприяння департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації організовує систематичні заняття з мінної безпеки для учнів та педагогів закладів середньої освіти Київської області. Їх проводять фахівці ГО “Ліга офіцерів”, які пройшли відповідний курс підготовки у Центрі протимінної діяльності Державної служби спеціального транспорту Міністерства оборони України.

За відгуками керівників закладів освіти територіальних громад та очільників місцевих органів управління освітою, заняття проходять на високому професійному рівні з акцентом на практичному засвоєнні здобувачами освіти алгоритму дій, необхідного в разі мінної загрози. При цьому відзначається надзвичайна актуальність проведення таких занять не лише в деокупованих населених пунктах,  але  й на всій території області, адже періодичні терористичні акти агресора несуть постійну загрозу забруднення території Київщини вибухонебезпечними предметами.

Станом на середину березня 2024 року такі заняття вже пройшли у 140 закладах освіти, що дало можливість навчити правилам мінної безпеки понад 20 000  учнів різних вікових категорій.

До кінця 2023/2024 навчального року Фонд сприяння демократії Посольства США в Україні планує охопити заняттями з мінної безпеки 160 закладів загальної середньої освіти Київської області.

Поділитися: