МАН презентує Альманах – 2024 «Звитяжна Київщина: хроніка героїзму»

обкладинка до альманаха

24 лютого 2024 року, у день другої річниці повномасштабної війни, Комунальний заклад Київської обласної ради «Мала академія наук учнівської молоді» презентував е-версію Альманаху – 2024 «Звитяжна Київщина: хроніка героїзму» – другого випуску збірника, який укладено за матеріалами дослідницьких проєктів  учасників пошуково-дослідницької експедиції «Нескорена Україна».

В Альманасі – 2024 представлено нариси, презентації та відеоматеріали учнів – членів Київського обласного територіального відділення МАН України про подвиги  загиблих земляків, несправедливі втрати і жертви, які поніс кожен із мешканців Київщини, звитягу воїнів і волонтерів, рішучість і непохитність перед обличчям зла.

Сто шістдесят одна історія про  подвиги своїх батьків, братів, сусідів, односельців, випускників своєї школи.  П’ятсот сорок сторінок пам’яті і любові,  проникливо зворушливих, написаних серцем і душею, і в той же час документально точних, підтверджених документами й свідченнями очевидців. Це наша пам’ять, вшанування героїв, літопис історії рідного краю, мужності й героїзму українського народу, який залишиться для нащадків.

Ми разом збережемо пам’ять про кожного захисника України!

Війна триває, і літопис героїзму продовжується…

 

Поділитися: