У Київській області розпочався ІІ етап всеукраїнської шкільної ліги «Пліч-о-пліч»

Img 0872

Всеукраїнські  шкільні ліги  «Пліч-о-пліч» – це спортивні змагання серед учнів на різних рівнях (шкільний, територіальний, районний, обласний та всеукраїнський), які ініційовані Президентом України Володимиром ЗЕЛЕНСЬКИМ і проходять під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО!».

Команди школярів Київської області вже розпочали змагання на ІІ рівні, тобто,  територіальному. Взяти участь у проєкті виявили бажання майже 2 тисячі шкільних команд Київщини, що дуже тішить, адже спорт і рухова активність  – це не просто змістовне дозвілля, яке так необхідне нашим дітям в умовах постійних стресів, спричинених війною. Це ще й засіб формування здорового й активного покоління, здатного стояти пліч-о-пліч і перемагати.

Символічно, що стартові змагання, а саме товариський футзальний матч, відбулися у зраненій війною, але непереможній Бучі. У матчі взяли участь 11 шкільних команд у складі учнів 5-6 класів закладів освіти територіальних громад.

Емоції уболівальників зашкалювали, коли команди запекло боролися за першість. Без сумніву, серед них є ті, хто дійде до всеукраїнського етапу і, сподіваємось, навіть переможе.

Важливо, що підтримати дітей прийшли спортсмени-амбасадори, зірки спорту, в тому числі й легендарні футболісти, популярні виконавці та актори, працівники органів державної влади та місцевого самоврядування, представники громадських організацій. Така підтримка  вкрай важлива, тому що  мотивує наших дітей до занять фізичною культурою і спортом.

         Бажаємо нашим дітям спортивних перемог і досягнень! А запорукою перемог нехай стане  дружба і командна єдність!

Поділитися: