ЛІТЕРАТУРНО-МИСТЕЦЬКА СТУДІЯ «СЕРГІЙ ПАРАДЖАНОВ – МАЙСТЕР І ГОСПОДАР ХРАМУ КІНО…» ДО 100-РІЧЧЯ З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ УКРАЇНСЬКОГО КІНОРЕЖИСЕРА СЕРГІЯ ПАРАДЖАНОВА

Параджанов

15 січня 2024 року   в Комунальному закладі Київської обласної ради «Мала академія наук учнівської молоді» до 100-річчя з дня народження  українського кінорежисера Сергія Параджанова  відбулася літературно-мистецька студія  «Сергій Параджанов – майстер і господар храму кіно..»

Юні мистецтвознавці, дослідники кінематографії, майбутні сценаристи та кінорежисери, учні-члени Київського обласного територіального відділення Малої академії наук України,  познайомилися зі сторінками життя митця та  багатогранністю  його творчості. Перед  учнями Сергій Параджанов постав як талановитий кінорежисер, сценарист і художник.

Український кінорежисер вірменського походження Сергій Параджанов був представником хвилі українського поетичного кіно.

Він започаткував в українському образотворчому мистецтві жанр колажу, який створював на засадах концептуалізму, хоча за життя ці твори перебували в андеграунді, і на виставках з’явилися лише після смерті митця.

Юні дослідники життя та творчості Сергія Параджанова мали змогу переглянути  кінострічку  відомого режисера «Тіні забутих предків»,  котра посідає 1-ше місце у списку 100 найкращих українських фільмів.

Матеріали літературного калейдоскопу можна переглянути на сайті КЗ КОР «Мала академія наук учнівської молоді»

Поділитися: