МУЛЬТИДИСЦИПЛІНАРНА НАУКОВА ШКОЛА «БІОМЕДИЧНА ІНЖЕНЕРІЯ»

Зображення7

У січні 2024 року стартувала перша сесія мультидисциплінарної наукової школи «Біомедична інженерія» для вчителів, керівників гуртків та учнів-членів наукових відділень Інженерії та матеріалознавства і Хімії та біології Київського обласного територіального відділення МАН України.

Тема наукової школи «Взаємодія тканин живого організму з імплантами, протезами».

Спікерами наукової школи стали наукові працівники Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» та Інституту матеріалознавства та зварювання ім. Є. О. Патона»

Під час заходу учні ознайомилися із основними напрямками та сучасними розробками біомедичної інженерії, які дозволяють створити більш сучасні і досконалі прилади, що рятують і полегшують життя, удосконаленими активними і пасивними протезами, штучними органами та їх частинами, особливостями їх взаємодії з біологічними об’єктами, використанням 3D-біопринтерів для друку органів людини.

Сподіваємось, що зустріч стала поштовхом для написання актуальних і сучасних науково-дослідницьких проєктів з біомедичної інженерії.

Поділитися: