Обласна патріотична онлайн-зустріч «ЗСУ – на захисті України!» до Міжнародного дня волонтерів та Дня Збройних сил України

заставка 5.12.230001

З метою відзначення Міжнародного дня волонтерів та Дня Збройних сил України, 5 грудня 2023 року в онлайн-студії КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» зібралися учасники обласної патріотичної зустрічі «ЗСУ – на захисті України»: діти та учнівська молодь, освітяни Київщини, військовослужбовці та волонтери. До заходу доєдналися близько 100 онлайн-аудиторій закладів освіти області.

Традиційно патріотичну зустріч відкрито Державним Гімном України! Адже для нас, українців, це не просто головна пісня країни – це славень, який в усі часи нас підтримує, надихає, дає сили для життя та боротьби! Із його словами наші Збройні cили звільняють сьогодні Батьківщину та підіймають синьо-жовтий стяг України-держави!

Також учасники заходу Хвилиною мовчання вшанували усіх загиблих у російсько-українській війні українців.

У час російсько-української війни єдність Українського народу в особі волонтерів та воїнів-захисників Батьківщини у складі Збройних Сил ˗ це головна запорука нашої Перемоги. Тож, власне про наших героїв-захисників та про значення волонтерського руху українців як в Україні, так і за кордоном, спілкувалися учасники зустрічі із присутніми в онлайн-студії військовослужбовцями, волонтерами та громадськими діячами.

Захід модерували: Ірина Личак – завідувач та Людмила Дюдя – методист відділу спортивного туризму та краєзнавства КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини». А головними спікерами були:

Олена Мокренчук, майор, пресофіцер Збройних сил України, письменниця;

Сергій Неділько – військовослужбовець, освітянин, до 2022 року – директор Українського державного центру національно-патріотичного виховання;

Андрій Войтенко – військовослужбовець, педагог, викладач предмета «Захист України» та фізичної культури Малоснітинського академічного ліцею Фастівської міської ради;

Руслан – військовослужбовець;

Тетяна Заїка,  представниця української діаспори, волонтерка  у  Сполучених  штатах Америки;

Оксана Грушецька, волонтерка з Білої Церкви, голова громадської  організації «Чесні  Справи»;

Анатолій Ляшенко, директор селянсько-фермерського  господарства  «ЛАД», меценат та благодійник.

Учасників зустрічі ознайомили із проєктом Київської обласної державної адміністрації, Координаційної ради учасників АТО/ООС та волонтерів при Київській обласній раді – Книгою пам’яті  «Хто, як не я…». Проєкт є присвятою загиблим у російсько-українській війні воїнам.

Про значення документально-історичної та художньої літератури як зберігача пам’яті для прийдешніх поколінь про події російсько-української війни, звитяги Збройних сил України та наших героїв, учнівська молодь та освітяни Київщини поговорили із Оленою Мокренчук, майором, пресофіцером Збройних Сил України, письменницею.

Із цікавістю присутні на заході також слухали виступи юних краєзнавців Маргариту Коваль Богдана Кучерявого, Катерину Єрошенко, Іоанну Деревянчук, які презентували свої дослідження про тих, ким зараз захоплюється весь світ:  воїнів-захисників та волонтерів України.

Переглянули учасники патріотичної зустрічі і відеозвернення військовослужбовців із фронту, які подякували волонтерам та дітям Київщини за допомогу.

Джури куреня імені Івана Войтенка Білоцерківської гімназії  № 5 та їхній виховник Оленсадра Левчук, підготували для військовослужбовців подаруночки-обереги, зроблені дітьми з любов’ю. Виготовлені дітьми обереги та зворушливі листи даруватимуть тепло воїнам на передовій.

На завершення заходу учасники переглянули відео від джур куренів Київщини із виконанням офіційної маршової піснюі ЗСУ – «Зродились ми великої години…».

Вітаймо волонтерів України та наших захисників із Днем Збройних сил України! Пам’ятаймо, що у час важкої та жорстокої російсько-української війни, наші волонтери і військові – це сила та незламність Української нації!

Дякуємо українським та іноземним волонтерам, які часто роблять неможливе, допомагаючи воїнам України та працюючи на Перемогу нашої держави! Дякуємо Збройним силам України за щоденний захист!

Поділитися: