Відкриття класу безпеки в Комунальному закладі Київської обласної ради «Білоцерківський багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр»

зображення viber 2023 11 29 08 58 40 125

Створення безпечного освітнього середовища  для вихованців  КЗ КОР «Білоцерківський багатопрофільний НРЦ завжди було одним із пріоритетних напрямів роботи закладу, а в умовах воєнного стану вкрай актуальним у нашій діяльності стало питання формування в дітей навичок безпечної поведінки,  адже від цього залежить  їхнє життя і здоров’я дітей як під час війни,так  і в післявоєнний період.

Саме тому в Центрі було створено клас безпеки, який буде використовуватися для проведення виховного та освітнього процесів. Тут наші діти будуть вивчати вимоги до безпеки життєдіяльності, правила протипожежної та протимінної безпеки, дорожнього руху, набуватимуть навичок  надання домедичної допомоги тощо.

Урочисте відкриття касу безпеки відбулося 24 листопада. На церемонії відкриття були присутні учасники освітнього процесу, представники Національної поліції, фахівці ДСНС. 

На першому уроці, який пройшов у класі безпеки, вихованці Центру дізнались багато корисної інформації з основ безпечної поведінки в умовах війни. Аби зробити цей урок безпекових знань більш змістовним, до закладу було доставлено спеціальну техніку. Діти мали можливість приміряти спеціальний одяг, екіпірування піротехніків, закріпити правила дорожнього руху.

Клас безпеки відповідає вимогам Міністерства освіти і науки України. Він розділений на кілька навчальних осередків, де діти різних вікових груп зможуть теоретично та практично, зокрема в ігровій формі, навчатися основам безпечної поведінки. А для молодших школярів створений ігровий куточок  та місце для психологічного розвантаження.

Наші діти повинні мати безпечне майбутнє, і допоможуть їм у цьому   набуті знання з безпеки життєдіяльності.

Поділитися: