Виїзне практичне заняття з вивчення правил дорожнього руху!

зображення viber 2023 11 17 14 49 21 730

З 13 по 19 листопада 2023 року  в рамках ІІ Десятиліття дій по забезпеченню безпеки дорожнього руху, проголошеного Генеральною Асамблеєю ООН  в Україні, проходить ІІ етап всеукраїнського Тижня безпеки дорожнього руху. Його метою є привернення уваги до надскладної ситуації з безпеки дорожнього руху в Україні, сприяння вихованню дорожньої культури серед населення та об’єднання зусиль суспільства задля зменшення кількості смертей і травм.

17 листопада 2023 року педагогами  відділу науково-технічної творчості Центру творчості дітей та юнацтва Київщини спільно з інспектором ювенальної превенції Білоцерківського районного відділення поліції ГУНП Київської області проведено виїзне практичне заняття з вивчення правил дорожнього руху для здобувачів освіти 1-6 класів Яблунівської гімназії Фурсівської громади.

На умовних перехрестях розігрувалися різноманітні дорожні ситуації, діти побували в ролі пішоходів, пасажирів та водіїв. Особлива увага була звернена на перехрестя, де розміщено світлофори. Представник поліції розповів про правила поводження на дорозі велосипедистів, скутеристів та пішоходів, а також про рухи регулювальника на нерегульованому перехресті. Діти ще раз пересвідчилися в тому, що дорога сповнена несподіванок і небезпек. Тому потрібно бути завжди уважними та обережними, добре вивчити Правила дорожнього руху й повсякчас дотримуватися їх.

Наостанок, малеча покаталась на веломобілі. Сподіваємося, що діти будуть виконувати на практиці ті правила, про які йшлося на занятті.

Бажаємо всім учасникам практичного заняття бути уважними на дорогах і постійно пам’ятати правила дорожнього руху, щоб не потрапляти у ДТП!

Поділитися: