Гордість землі Київської

Білоцерківський район

Днями у приміщенні КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» відбулося засідання художньої ради обласного конкурсу на кращу ескіз-ідею живописної карти Київської області «Гордість землі Київської». Мета конкурсу – популяризація сучасного мистецтва на Київщині через розміщення його в публічному просторі; формування позитивного іміджу закладу, району, міста, територіальної громади в області; надання можливості учасникам конкурсу розкрити в собі нові здібності й дати поштовх до творчого самовираження.

Очолила художню раду Алла РАДЗІВІЛЛ, в.о. директора КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини». Також у складі журі були: Людмила КАРЛІНСЬКА, завідувач відділу науково-технічної творчості КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини», Людмила ДЮДЯ, методист вищої категорії відділу спортивного туризму та краєзнавства КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини», Ірина ШЕВЧЕНКО, завідуюча відділом образотворчого мистецтва КЗ БМР «Білоцерківська школа мистецтв № 4», Валентина КОРОБКО, керівник народного художнього колективу «Образотворча студія «Берестяночка» Центру позашкільної освіти та професійного самовизначення учнівської молоді «Соняшник» Білоцерківської міської ради, Альона БЄЛАШОВА, викладач образотворчого мистецтва Білоцерківської дитячої школи мистецтв № 5.

Для участі у конкурсі було подано близько 100 індивідуально підготовлених ескіз-ідей карти районів Київської області для створення живописного оберегу, який символізуватиме єдність Київщини, відобразить самобутність і красу кожного району Київської області. Талановиті діти Київщини творчо зобразили пазли своїх районів, вклавши у зміст оригінальний задум та краєзнавчий підхід. Ескіз-ідеї були виконані у різних техніках образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва. При визначенні переможців були враховані актуальність роботи, повнота розкриття теми, цілісність художнього враження, творчий підхід, оригінальність, а також краєзнавчий аспект. Ескізи, у яких не були дотримані регіональні особливості, не розглядалися у якості ескізів для виготовлення карти.

За рішенням художньої ради було визначено володарів І, ІІ, ІІІ призових місць. Під час творчого обговорення та методом голосування було обрано ескізи 7-ми районів Київської області, які впродовж декількох місяців будуть втілені в життя. Саме ці переможні ескіз-ідеї стануть частинами живописної карти Київської області «Гордість землі Київської». Відповідальними за оформлення пазлу свого району будуть безпосередньо автори переможних ескізів.  Будемо спостерігати за творчим процесом створення живописного полотна онлайн, адже урочиста презентація елементів карти відбуватиметься у закладах освіти, колективи яких працювали над їх оформленням. А презентація готової карти Київської області відбудеться під час обласного масового заходу з дітьми та учнівською молоддю за участю почесних гостей та очільників Київської області. Місце постійного експонування карти буде визначено згодом.

         Центр творчості дітей та юнацтва Київщини щиро дякує кожній дитині, кожному педагогу за творчий неспокій, креативні ідеї, небайдужість. Бажаємо усім енергії та сил, щоб втілити в життя все, до чого прагне розум і душа. Адже саме від вас залежить майбутнє нашої країни! Слава Україні! Героям Слава!

Поділитися: