Краєзнавча онлайн-конференція учнівської молоді «Київщина козацька» – 2023

Слайд1

Жовтень – місяць козацький! Саме під таким гаслом, 25 жовтня, у Міжнародний день військового капелана та у межах обласного патріотичного проєкту «Нащадки нескорених», в онлайн-студії КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» відбулася обласна конференція учнівської молоді «Київщина козацька».

Конференція «Київщина козацька» – це підсумок щорічної обласної історико-краєзнавчої експедиції, що проводиться з метою національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді на засадах козацько-лицарських традицій, розвитку творчих інтересів вихованців у різних напрямах краєзнавства та залучення їх до науково-дослідницької роботи.

А цьогоріч конференція ще й стала завершальною подією у низці заходів та патріотичних активностей у закладах освіти області, присвячених Дню Українського козацтва та Покрови, Дню захисників та захисниць України, Дню територіальної оборони України та 81-ї річниці створення УПА.

Участь у заході взяли учні та вихованці, джури роїв та освітяни закладів освіти Київщини. До онлайн-зустрічі приєдналися близько 50-ти аудиторій.

Програма конференції складалася із пленарного засідання та роботи у    2-х секціях, модераторами яких були Ірина Личак – завідувач, Людмила Дюдя – методист відділу спортивного туризму та краєзнавства, та Тетяна Лаговська – керівник гуртка «Літературне краєзнавство» Богуславського центру дитячої та юнацької творчості Богуславської міської ради.

Свої дослідження за напрямами експедиції «Тема козацтва в українській народній творчості», «Археологічна спадщина Козацької доби», «Генеалогія козацько-старшинських родів Київщини», «Козацькими шляхами Київщини», «Доба козаччини в історії Київщини», «Козацькому роду –    нема переводу», «Діяльність УПА на Київщині» та «Патрони куренів Київщини» презентували 22 юні краєзнавці.

Дякуємо педагогам та учнівській молоді за здійснену протягом 2023 року пошуково-краєзнавчу роботу та активну участь у конференції!

Слава Україні! Героям Слава!

Поділитися: