Відкриття STEM-центру здорового харчування в КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів»

20231017 104315

На Київщині приділяється велика увага побудові цілісної системи здорового харчування дітей, яка допоможе виростити  здорове та сильне майбутнє покоління. Зокрема в закладах освіти успішно реалізується реформа харчування, ініційована Першою леді України Оленою Зеленською.

У рамках реформи департаментом освіти і науки Київської обласної державної адміністрації та командою фахівців КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів» проводиться системна робота, спрямована не тільки на підвищення якості харчування учнів та вихованців, але й на формування у всіх учасників освітнього процесу компетентностей та навичок у сфері здорового способу життя, в тому числі  й усвідомлення впливу на здоров’я якісного та  збалансованого харчування. 

Ефективності цієї роботи можуть сприяти новітні технології, зокрема STEM- технології.

17 жовтня 2023 року відбулося відкриття STEM-центру здорового харчування на базі  КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів» та його презентація для заступників директорів закладів загальної середньої освіти Білоцерківського району.

Презентація пройшла в атмосфері творчого пошуку та нових відкриттів. Зокрема присутні ознайомилися з основами екотрофології – науки про екологічне та безпечне харчування; модулями  програми курсу «Що ми їмо?», попрацювали у п’яти визначених локаціях, обговорили напрями  роботи STEM-центру здорового харчування та запланували проведення на його базі тренінгових зустрічей.

Поділитися: