Мінна безпека учнів Київщини – у фокусі уваги Посольства США в Україні

8

У жовтні 2023 року на Київщині стартував гуманітарний проєкт “Зменшення ризиків травмувань та загибелі дітей від вибухонебезпечних предметів”, який реалізуватиме Київська обласна державна (військова) адміністрація  за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Протягом 2023/2024 навчального року проєктом  планується охопити 160 закладів загальної середньої освіти Київської області, в яких буде проведено заняття з мінної безпеки.

Організацію і проведення занять забезпечуватиме тренерський склад громадської організації “Ліга офіцерів”, який пройшов відповідний курс підготовки в Центрі протимінної діяльності Державної служби спеціального транспорту Міністерства оборони України.

16 жовтня на базі закладів освіти Вишневої громади відбулася презентація проєкту, в якій взяли участь уповноважені представники департаменту освіти і науки Київської обласної державної (військової) адміністрації, Вишневої територіальної громади, Збройних Сил України та ГО “Ліга офіцерів”.

Нагадаємо, що Фонд сприяння демократії Посольства США в Україні приділяє особливу увагу вирішенню гуманітарних проблем територіальних громад Київщини, які постраждали внаслідок російської збройної агресії. Саме він виступив фундатором  проведення у 2022/2023 навчальному році занять з мінної безпеки в 131-му закладі загальної середньої освіти області.

Поділитися: