Відбулося засідання регіональної ради професійної (професійно-технічної) освіти Київської області

Img 1849

 

26 жовтня 2021 року відбулося чергове засідання регіональної ради професійної (професійно-технічної) освіти Київської області, яке через карантинні обмеження проводилося  в онлайн-форматі.

Одне з основних питань Порядку денного  засідання ради, – внесення змін до обсягів регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів у закладах професійної (професійно-технічної) освіти Київської області у 2021 році.

Було розглянуто  та погоджено запропоновані закладами професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти обсяги регіонального замовлення та прогнозні показники, сформовані  за напрямами економічної діяльності на 2022-2024 роки. 

З урахуванням рішень, прийнятих регіональною радою, департаментом освіти і науки розробляється відповідний проєкт розпорядження голови Київської обласної державної адміністрації. 

Крім того, члени ради обговорили ще одне актуальне питання – створення на базі закладів професійної (професійно-технічної) освіти сучасних навчально-практичних центрів за галузевим спрямуванням, які  допомагають працівникам закладів підвищувати свою кваліфікацію, а молоді – здобувати якісну освіту, поглиблювати свої теоретичні знання, удосконалювати практичні навички, освоювати новітні технології та сучасне обладнання, без чого сьогодні неможливо стати висококваліфікованим робітником, конкурентоспроможним на ринку праці. 

Поділитися: