На Київщині завершилося пілотування програми шкільного харчування Всесвітньої продовольчої програми ООН

Зображення Whatsapp, дата 2023 06 08 о 15.24.33

8 червня 2023 року в м. Києві, на базі тренінгового центру «Освіторія» (вул. Князів Острозьких, 2),  відбувся заключний захід, присвячений реалізації на Київщині пілотної програми шкільного харчування, ініціатором і розробником якої є Всесвітня продовольча програма ООН.

Захід пройшов у форматі фінальної зустрічі представників ВПП ООН з працівниками системи освіти Київської області, дотичними до організації харчування дітей, та керівниками 20 шкіл, які пілотували цей  проєкт.

У заключному заході взяли також участь  Жанна Осипенко, заступниця голови Київської обласної державної адміністрації, Девід Томас, керівник програм Всесвітньої продовольчої програми ООН, Ярослава Тростянська, директор департаменту освіти і науки Київської облдержадміністрації та Орест Степаняк, співзасновник ГО «Національна Асоціація громадського харчування».

У ході зустрічі учасники експерименту поділилися досвідом упровадження Програми шкільного харчування ВПП ООН, презентували свої напрацювання та досягнення, обговорили проблеми та запропонували шляхи подолання викликів, які виникали у ході експерименту, проаналізували результати проведеної роботи та підбили підсумки пілотного проєкту.

І хоч пілотування завершилося, але співпраця із Всесвітньою продовольчою програмою триває. Упровадження програми шкільного харчування продовжиться з вересня 2023 року в тих закладах Київської області, які пройдуть спеціальний відбір.

Для довідки: ВПП ООН  працює в Україні з 2014 року. В першу чергу, вона надає допомогу найбільш вразливим категоріям населення, зокрема й дітям, які  пройшли через жахіття війни.

Програма шкільного харчування ООН має намір забезпечити гарячим харчуванням учнів 600 українських шкіл. Спочатку Програма стартувала в пілотних школах. На Київщині було визначено 58 таких пілотних  шкіл.

Зображення Whatsapp, дата 2023 06 08 о 15.24.37 Зображення Whatsapp, дата 2023 06 08 о 15.24.35 Зображення Whatsapp, дата 2023 06 08 о 15.24.48

Поділитися: