ВІДБУЛАСЯ НАРАДА КЕРІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ

Img 20230517 114657

17 травня поточного  року департаментом освіти і науки Київської обласної державної адміністрації проведено робочу нараду з керівниками закладів фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти області.

До участі в нараді були запрошені також працівники Навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти у Київській області.

У ході наради були обговорені найбільш актуальні питання та перспективи діяльності системи професійної освіти.

Директор департаменту освіти і науки Ярослава Тростянська надала рекомендації щодо формування пропозицій регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів та фахових молодших бакалаврів, звернула увагу на необхідність збільшення прийому на навчання учнівської молоді на базі повної загальної середньої освіти та наголосила на важливості задоволення потреб  внутрішньо переміщених осіб у здобутті професійної освіти.

Про необхідність створення кваліфікаційних центрів та надання освітніх послуг дорослому населенню за короткотерміновими навчальними програмами говорила у своєму виступі директор Навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти у Київській області Марина Стасєєва.

Начальник відділу професійної, вищої освіти, науки та інноваційної діяльності департаменту освіти і науки Ніна Гуляй акцентувала увагу присутніх на важливих аспектах завершення 2022/2023 навчального року, серед яких -проведення мультипредметного тесту, та визначила найголовніші завдання закладів освіти на новий навчальний рік.

Img 20230517 121454

Поділитися: