Київщина екологічна: злочини війни

5330232939402874034 121

Вже понад рік Україна у вогні, під постійними ворожими обстрілами. Сотні тисяч життів були обірвані або зламані. Але агресор зруйнував не тільки людські життя, а й руйнує навколишнє середовище, і наслідки українці та українки відчуватимуть на собі ще не один рік.

19 квітня 2023 року в онлайн-студії КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» відбувся обласний екологічний форум «Київщина екологічна: злочини війни». Учасниками форуму стали діти та учнівська молодь закладів загальної середньої та позашкільної освіти Київської області, які презентували власні пошукові проєкти щодо екологічних злочинів, скоєних на території Київщини внаслідок російської агресії.

До участі також долучилися Андрій Андрущенко, заступник директора департаменту екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації, начальник управління оцінки впливу на довкілля та природно-заповідної справи; Олександр Мельник, перший заступник директора Боярської лісової дослідної станції відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України, кандидат сільськогосподарських наук; Ганна Терешко, волонтер, зоозахисник благодійної організації «Благодійний фонд «Безпритульний світ»; представники управління з надзвичайних ситуацій та у питаннях цивільного захисту населення Білоцерківської міської ради – Василь Петренко, начальник відділу цивільного захисту населення та територіальної оборони, полковник запасу, Андрій Ульянич, головний спеціаліст, полковник запасу, Андрій Ткач, головний спеціаліст, підполковник запасу, Наталія Василенко, представник громадської організації «Зелена хвиля», Алла Радзівілл, в.о. директора КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини», Людмила Шевченко, заступник директора з навчально-методичної роботи КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини».

У відеосюжетах та презентаціях учасники форуму продемонстрували як війна впливає на усі компоненти українських екосистем: вона забруднює воду та повітря, руйнує ґрунти, спалює ліси й унікальні заповідні території, та вбиває тисячі тварин. Тим самим учнівська молодь привернула увагу громадськості до екологічних проблем, спричинених бойовими діями.

Тож крокуємо такими невеличкими але значущими кроками до великої перемоги!

Захищаємо! Оберігаємо! Відтворюємо нашу Київщину!

Слайд2 Слайд3

Поділитися: