“Клас безпеки”

Img 2556

13 квітня в Комунальному закладі Київської обласної ради “Мала академія наук учнівської молоді” спільно з Білоцерківським районним управлінням ДСНС України в Київській області, Ювенальною превенцією  Білоцерківського районного управління Національної поліції України, Управлінням освіти і науки Білоцерківської міської ради відбулося відкриття “Класу безпеки”.

На важливості партнерської взаємодії у надзвичайно актуальних питаннях створення безпечного середовища, формування у дітей та учнівської молоді компетенцій безпечної поведінки наголосили Богдана Штика, провідний інспектор Білоцерківського районного управління Головного управління ДСНС України в Київській області; Світлана Минзар, директор Комунального закладу Київської обласної ради “Мала академія наук учнівської молоді”; Юрій Петрик, начальник Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради; Тетяна Димань, віцепрезидент Київського обласного територіального відділення МАН України, проректор Білоцерківського національного аграрного університету.

Сучасний інтерактивний освітній простір «Класу безпеки» в різних тематичних локаціях  надасть можливість здобувачам освіти набути культури безпечної поведінки, вивчити правила мінної, пожежної, радіаційної безпеки, кібербезпеки,  безпеки на дорогах, в побуті, на воді та  ознайомитись з алгоритмом дій у надзвичайних ситуаціях.

Перші інтерактивні практичні та тренінгові заняття з вихованцями закладу позашкільної освіти провели  піротехніки, працівники ювенальної превенції та рятувальники ДСНС.

Практичне заняття з мінної безпеки провів Микола Поліщук, заступник начальника групи – начальник піротехнічного відділення ДСНС України в Київській області. Як розпізнати невідомі предмети? Як правильно діяти  у небезпечній ситуації? Які загрози несуть вибухонебезпечні предмети для життя і здоров’я? Саме ці питання стали предметом емоційного діалогу піротехніків з дітьми.

Віолета Прядко, фельдшер частини піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування та Микола Бебко, керівник гуртка КЗ КОР «МАНУМ», провели навчальний тренінг із першої домедичної допомоги.

Працівники ювенальної превенції Білоцерківського районного управління Національної поліції України в ході інтерактивної гри наголосили на необхідності дотримуватися правил дорожнього руху, окреслили межі відповідальності за вчинення правопорушень неповнолітніми та надзвичайно важливих правилах особистої безпеки.

«Клас безпеки» Малої академії наук учнівської молоді відкритий для кожного! А головним принципом навчання та спілкування в ньому є: «Дотримуйся правил безпеки – вони рятують життя!».

Img 20230413 122913 Photo 5316947561879292005 y 20230413 112906 20230413 115640 Img 2557 Img 2558 Img 20230413 122509

Поділитися: