Налагоджуємо взаємодію і партнерство заради безпеки дітей

2mp

Після повномасштабного російського вторгнення на територію України ми всі зрозуміли, що убезпечення  наших дітей і молоді від воєнних загроз і ворожої ідеології – одне з найактуальніших питань спільної діяльності працівників органів державної влади та місцевого самоврядування, правоохоронних органів, ДСНС і системи освіти. Йдеться про безпеку в широкому розумінні цього слова: це не тільки про захист життя і здоров’я в умовах воєнного стану, але й про збереження національної ідентичності в юних українців, яку так хочуть знищити окупанти, прагнучи спаплюжити нашу історію, принизити нашу культуру, змусити забути нашу мову. Усі мешканці Київщини, яким довелося пережити окупацію, відчули на собі і побачили наміри ворога.  А після деокупації нашої області ми працюємо над тим, щоб  в умовах війни, яка триває, зберегти життя, здоров’я і душі наших дітей, виховати фізично, психічно і морально здорове і патріотично налаштоване покоління.

З цією метою на Київщині було започатковано проєкт «Вихователь безпеки», мета якого – налагодити у територіальній  громаді комунікацію між працівниками закладів освіти, батьківською спільнотою та правоохоронними органами для захисту учнів від загроз і небезпек війни. 

Проєкт уже реалізується у 5-ти закладах Пірнівської сільської територіальної громади Вишгородського району.

 Долучитися до проєкту виявили бажання ще дві громади Київщин – Гатненська та Маловільшанська.

9 березня в Головному управлінні Національної поліції в Київській області відбулася урочиста церемонія підписання меморандуму про партнерство та співпрацю задля безпеки здобувачів освіти.

У підписанні меморандуму взяли участь керівник поліції Київщини Андрій Нєбитов, заступник начальника ДСНС України в Київській області, полковник служби цивільного захисту Дмитро Підгурний, заступник начальника ГУНП в Київській області Максим Очеретяний, начальник відділу ювенальної превенції Олена Косенко, директор департаменту освіти і науки КОДА Ярослава Тростянська та голови двох вищеназваних територіальних громад.

1mp 3mp 4mp

Поділитися: