Зроблено перший крок у напрямі реалізації на Київщині проєкту зі створення цифрових освітніх центрів

зображення viber 2023 02 09 10 05 13 579

8 лютого 2023 року у приміщенні громадської спілки «ОСВІТОРІЯ» відбувся діалоговий захід «Цифрові освітні центри: воркшоп».

Захід зібрав представників різних організацій, які мають досвід створення цифрових освітніх центрів в Україні або планують це зробити найближчим часом у межах проєктів державно-громадського партнерства.

Головна мета цифрових освітніх центрів (Digital Learning Centers (DLC) – надання безпечного доступу до дистанційної формальної та неформальної освіти дітям, які не мають можливості здобувати її очно або мають обмежений доступ до дистанційної форми навчання через брак відповідних пристроїв, а також потребують додаткового супроводу в навчанні чи психоемоційної підтримки. Крім того, такі центри виконуватимуть низку інших функцій, зокрема сприятимуть соціалізації та взаємодії дітей і підлітків, мотивуватимуть до навчання, надаватимуть допомогу у професійній орієнтації.

На Київщині заплановано створити цифрові освітні центри в закладах  загальної середньої та позашкільної освіти, і що дуже важливо,  – навіть в укриттях закладів освіти.

Учасники заходу обмінялися думками та досвідом створення цифрових освітніх центрів у різних областях України,  обговорили шляхи вирішення питань, пов’язаних з наповненням їх сучасним контентом, відповідним обладнанням, пристроями та матеріалами, відбором та підготовкою персоналу, т’юторів, фасилітаторів тощо, а також спільно напрацювали дорожню карту створення таких центрів. Можна сказати, зроблено перший крок на шляху до реалізації цього актуального для Київщини проєкту.зображення viber 2023 02 09 10 05 13 831 зображення viber 2023 02 09 10 05 13 682 зображення viber 2023 02 09 10 05 13 220

Поділитися: