Медіаграмотність сьогодні важлива!

Безымянный16

 У сучасному інформаційному світі особиста медіаграмотність важлива для кожної людини, а в умовах воєнного часу це ще й інформаційна безпека. У цьому переконані вихованці гуртка «Основи медіаграмотності» КОКПНЗ «Мала академія наук учнівської молоді», яким керує Олена Дем’яненко, викладач Білоцерківського національного аграрного університету, талановитий і досвідчений педагог, кандидат педагогічних наук. Протягом навчання в гуртку манівці дізнались багато цікавого про медіапростір в Україні: історію медіа, його роль у пізнанні світу. Міркували над питанням, чи є тотожними поняття ЗМІ й медіа, відкрили для себе по-новому радіомовлення, телебачення, інтернет і ще багато цікавих, захоплюючих речей.

Гурток «Основи медіаграмотності» працює на базі Ліцею «Білоцерківський колегіум», його вихованці – активні учасники інтелектуальних конкурсів і конференцій, де презентують свої перші дослідження. Юні дослідники відзначають, що успішним виступам на цих заходах сприяло саме навчання в гуртку. Підтвердженням тому стало вручення учням на черговому занятті гуртка грамот за перемогу у «Філософському симпозіоні -2022», який відбувся під егідою Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Друзі, а ви хотіли б навчатися в гуртку «Основи медіаграмотності»? Так?

Тоді запрошуємо учнівську молодь Київщини в МАН Hab на віртуальний курс «Основи медіаграмотності» Олени Дем’яненко вже зараз: https://kyivobl-man.in.ua/osvitnij-navigator-osnovy-mediagramotnosti/

Img 20230202 131957 tigr Безымянный11 Photo 2023 02 02 13 53 46 Photo 2023 02 02 13 53 36

Поділитися: