Єднаймося  заради миру!

 

16 лютого в Україні вперше на державному рівні відзначається День Єднання.

Мета цього свята – консолідація українського суспільства на тлі зростання гібридних загроз з боку північного сусіда – Росії, демонстрація всьому світові нашого прагнення до миру та злагоди,  до життя  за законами добра і справедливості, але водночас – нашої готовності до захисту найважливіших для кожного українця цінностей: Незалежності, Державності, Гідності  та Свободи.

В умовах неймовірного психологічного та інформаційного тиску, який чиниться на свідомість кожного члена суспільства, ми хочемо показати всьому світові, що нас усіх об’єднує єдине спільне бажання  – відвернути загрозу війни, не допустити невиправданих втрат і досягти злагоди. Водночас ми хочемо застерегти  тих, хто має намір зайти в Україну зі зброєю, що український народ не дасть їм ні найменшого шансу зруйнувати нашу соборну державу.

Сила України завжди була, є і буде в єдності українських земель і в згуртованості самих українців.

У День Єднання в  системі освіти Київщини, як і у всій  Україні, теж  відбулися урочисті, інформаційно-просвітницькі та виховні заходи під гаслом «В єдності – наша сила!».

Усі учасники освітнього процесу: і дорослі, і зовсім юні, одягнувши вишиванки та пов’язавши синьо-жовті стрічки, виразили свою приналежність до великого українського народу,  продемонстрували свою підтримку політики нашої держави, яка прагне покласти край військовому  конфлікту на сході України, вшанували пам’ять героїв, які віддали своє життя за Україну, і висловили щиру вдячність тим, хто сьогодні захищає її територіальну цілісність і незалежність.

Нехай цей урочистий день додасть кожному наснаги і бажання вчитися та працювати задля зміцнення нашої держави і покаже всьому світові, що ми єдині і сильні, як ніколи!

Поділитися: