На Київщині завдяки державній підтримці гарячим харчуванням буде охоплено майже 85 тисяч учнів 1-4 класів

33

Від жовтня всі учні 1–4 класів Київщини будуть забезпечені безоплатним одноразовим харчуванням. На ці цілі із державного бюджету місцевим бюджетам громад області виділено 161 млн 517,9 тис грн. Гарячим харчування буде охоплено 84 710 учнів 1-4 класів шкіл області. Хід реформування шкільного харчування обговорили під час робочої наради під головуванням заступниці голови КОДА Жанни Осипенко за участі голів територіальних громад, профільних заступників та керівників органів управління освітою.

Державна субвенція допоможе гарантувати належний рівень харчування для усіх учнів початкових класів, а також сприятиме формуванню правильних харчових звичок з раннього віку. Механізм розподілу цих коштів затверджений Кабінетом Міністрів України та забезпечить однакові умови для організації харчування в усіх закладах загальної середньої освіти країни.

Субвенція може бути використана як для придбання продуктів харчування, так і для оплати послуг кейтерингу та/або аутсорсингу. Серед основних умов для надання коштів: очне або змішане з дистанційним навчання, розрахунок вартості гарячого харчування для учнів початкових класів не має перевищувати вартість харчування для решти школярів. Також мають бути дотримані норми законодавства з питань безпечності та якості харчових продуктів.

В Департаменті освіти Київської ОДА повідомили, що досі гарячим харчуванням у області було забезпечено 149 442 учня – це 64% від загальної кількості всіх учнів. У 30 громадах за кошти місцевого бюджету або у співфінансуванні із батьками здійснювалося харчування всіх учнів 1-4 класів. В інших громадах було організовано харчування учнів пільгових категорій.

Поділитися: