Заклади професійної освіти регіону розвивають безбар’єрну інфраструктуру для навчання. (Брифінг КОВА)

Rhfdxtyrj

На Київщині продовжується реалізація флагманського проєкту Київської ОВА з безбар’єрності «Мережа інклюзивної професійної освіти».

Метою проєкту є створення курсів професійного навчання, підвищення кваліфікації та перекваліфікації для ветеранів війни та маломобільних груп населення на базі існуючих закладів професійної (професійно-технічної) освіти у м. Біла Церква, м. Бориспіль, м. Бровари, м. Васильків, м. Українка, смт Бородянка та в с. Катюжанка.

На сьогодні у Київській області нараховується 4 798 осіб, які здобувають освіту в інклюзивних групах та класах на всіх рівнях освіти. 78% закладів професійної освіти регіону мають безбар’єрну інфраструктуру для навчання. Про це під час брифінгу повідомив директор департаменту містобудування та архітектури Ярослав Янович.

В рамках проєкту вже завершено роботи у Бориспільському професійному ліцеї. Тут створено сучасну безбар’єрну навчальну лабораторію за професіями «кухар» та «кондитер». Вхід до закладу освіти обладнано відповідно до вимог безбар’єрності. Зроблено капітальний ремонт укриття та встановлено підйомник для безперешкодного доступу маломобільних груп населення.

У професійному ліцеї в м. Українка виконано ремонтні роботи, а також придбано та встановлено відповідне обладнання для навчання осіб з інвалідністю.

У Броварському професійному ліцеї облаштовано вхід до навчального корпусу, а також інклюзивні санвузли.

Білоцерківський фаховий коледж сервісу та дизайну облаштовано пандусом. В укритті закладу встановлено підйомник.

У Бородянському професійному аграрному ліцеї виконано капітальний ремонт найпростішого укриття та встановлено підйомник.

Триває розроблення відповідної проєктно-кошторисної документації для Васильківського професійного ліцею.

Брифінг «Реалізація флагманського проекту «Мережа інклюзивної професійної освіти»

Поділитися: