У новому 2024/2025 навчальному році реформування харчування в закладах освіти продовжиться.
Успіх реформи залежатиме від професіоналізму фахівців, які працюють у сфері організації харчування дітей.
Саме тому в період з 19 до 23 серпня 2024 року на базі ДПТНЗ “Бориспільський професійний ліцей” було проведено заключний етап навчання для майстрів виробничого навчання, які є тренерами кулінарних хабів, функціонуючих у всіх областях України.
Навчання було організоване з ініціативи Міністерства освіти і науки України та за сприяння ГО «Національна асоціація громадського харчування» і «Cult Food» у межах швейцарсько-українського проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти», який реалізується в Україні консорціумом у складі ГО DOCCU та PHZH за підтримки Уряду Швейцарії.
До учасників фінального етапу навчання з вітаннями та настановами звернулися:
менеджерка швейцарсько-українського проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти», заступниця голови Громадської організації DOCCU Валентина Полторак;
шеф-кухар, громадський активіст, ідеолог проєкту Cult Food, автор Збірника рецептур для харчування дітей в закладах освіти Євген Клопотенко;
головна спеціалістка відділу змісту освіти та організації освітнього процесу директорату професійної освіти МОН України Наталя Самойленко;
директорка департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації ЯрославаТростянська;
голова ГО «Національна асоціація громадського харчування», керівник Команди реформи шкільного харчування Орест Степаняк;
директор Державного професійно-технічного навчального закладу «Бориспільський професійний ліцей» Володимир Динько.
Рівень знань, професійних умінь та навичок, а також творчий креатив, які продемонстрували учасники навчань, переконливо свідчать, що шкільне меню стане більш якісним і різноманітним.