Реформа шкільного харчування триває

зображення viber 2024 08 23 17 45 36 428 копія

У новому 2024/2025 навчальному році реформування харчування в закладах освіти продовжиться.

Успіх реформи залежатиме від професіоналізму фахівців, які працюють у сфері організації харчування дітей.

Саме тому в період з 19 до 23 серпня 2024 року на базі ДПТНЗ “Бориспільський професійний ліцей” було проведено заключний етап навчання для майстрів виробничого навчання, які є тренерами кулінарних хабів, функціонуючих у всіх областях України.

Навчання було організоване з ініціативи Міністерства освіти і науки України та за сприяння ГО «Національна асоціація громадського харчування» і «Cult Food» у межах швейцарсько-українського проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти», який реалізується в Україні консорціумом у складі ГО DOCCU та PHZH за підтримки Уряду Швейцарії.

До учасників фінального етапу навчання з вітаннями та настановами звернулися:

менеджерка швейцарсько-українського проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти», заступниця голови Громадської організації DOCCU  Валентина Полторак;

шеф-кухар, громадський активіст, ідеолог проєкту Cult Food, автор Збірника рецептур для харчування дітей в закладах освіти Євген Клопотенко;

головна спеціалістка відділу змісту освіти та організації освітнього процесу директорату професійної освіти МОН України Наталя Самойленко;

директорка департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації  ЯрославаТростянська; 

голова ГО «Національна асоціація громадського харчування», керівник Команди реформи шкільного харчування  Орест Степаняк;

директор Державного професійно-технічного навчального закладу «Бориспільський професійний ліцей»  Володимир Динько.

Рівень знань, професійних умінь та навичок, а також творчий креатив, які продемонстрували учасники навчань, переконливо свідчать, що шкільне меню стане більш якісним і різноманітним.

Поділитися: