На Київщині відкрився новий приватний мінізаклад для дошкільнят

Img 5289

15 серпня цього року відбулася урочиста церемонія відкриття мінісадочка  в м. Ірпені за адресою: вул. Літературна, 1-В.

Новий приватний заклад дошкільної освіти з’явився в одному із пристоличних регіонів області завдяки проєкту Міжнародної організації праці (МОП), який реалізується за підтримки УВКБ ООН і громадської організації «Освіта 360», а також у співпраці з місцевою владою та бізнесом.

Мета проєкту – розширення економічної спроможності жінок, які прагнуть надавати мешканцям громад доступні послуги, зокрема з догляду, виховання та розвитку дітей віком до 3 років, а також зменшення вартості приватних освітніх послуг для забезпечення доступу до них соціально вразливим та пільговим категоріям населення (малозабезпеченим, ВПО, сім’ям загиблих військовослужбовців тощо). 

У лютому-березні 2024 року 30 жінок із Київської та Житомирської областей пройшли навчання за проєктом. Чотири його учасниці, які представили найкращі бізнес-плани, отримали грантове фінансування для створення мінісадочків. 

Однією з  переможниць конкурсного відбору стала  мешканка м. Ірпеня Світлана Новіченко, яка успішно втілила в життя свою ідею і не тільки відкрила яскравий, комфортний, затишний мінізаклад  із прекрасними умовами для виховання малечі, а ще  й створила робочі місця для інших жінок, які тепер мають можливість вийти на ринок праці та реалізувати свій потенціал.

Директор департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації Ярослава Тростянська, вітаючи Світлану Новіченко та  реалізаторів проєкту з прекрасним результатом спільної роботи,  акцентувала увагу на тому, наскільки важливо відкривати нові заклади дошкільної освіти на деокупованій Київщині, де зруйновано та пошкоджено багато об’єктів освітньої інфраструктури внаслідок бойових дій, і зазначила, що Київська область завжди була і залишається лідером серед інших регіонів у створенні додаткових місць для дітей дошкільного віку.

Поділитися: