Відбувся Форум із цифровізації системи освіти Київської області

Img 5233

16 серпня 2024 року в м. Києві за адресою: вул. Кирилівська, 134, FREEDOM Event Hall відбувся ФОРУМ ІЗ ЦИФРОВІЗАЦІЇ ОСВІТНЬОЇ ГАЛУЗІ Київської області, організаторами якого виступили Київська обласна державна адміністрація, департамент освіти і науки Київської обласної державної адміністрації та  представники ІТ-компаній.

Мета форуму – обговорення основних напрямів цифровізації освіти регіону, ознайомлення з перспективами модернізації освітньої галузі засобами сучасних цифрових технологій, напрацювання стратегії упровадження в освітній процес різноманітних електронних засобів навчання і сучасного програмного забезпечення. 

Цільова аудиторія форуму – керівники органів управління освітою  територіальних громад та директори закладів загальної середньої освіти області.

У форумі також взяли участь:

  • директор ДНУ “Інститут освітньої аналітики” Андрій ЛИТВИНЧУК;
  • директор департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації Ярослава ТРОСТЯНСЬКА;
  • проректор КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів»  Олена ЧАСНІКОВА та інші.

Ярослава ТРОСТЯНСЬКА ознайомила присутніх із проєктами, спрямованими на цифровізацію освітньої галузі, які реалізуються в Київській області, розповіла про роботу цифрових освітніх хабів, використання різних цифрових платформ і наголосила: «Цифрова трансформація освіти дозволяє покращити якість навчання та доступ до нього, особливо в умовах війни. Упровадження електронних платформ, онлайн-курсів, інтерактивних матеріалів та інших цифрових ресурсів сприяє ефективному навчанню, а також забезпечує доступ до освіти всім учасникам освітнього процесу, незалежно від місця їх проживання».

Успішним досвідом та кращими практиками упровадження цифрових технологій поділилися провідні фахівці в галузі цифровізації та освітяни, зокрема: 

  • співзасновник та керівник освітньої інформаційної системи EDDY Іван ВОЛКОВ;
  • розробник освітньої інформаційної системи «SMART-школа» Валерій КУЛАЙ;
  • фахівець з кібербезпеки, старший викладач кафедри інформаційної та економічної безпеки Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Олександр МАХНИЦЬКИЙ; 
  • керівниця команди Тренувального центру ОІС EDDY Світлана БОРЗЄНКОВА;
  • директор Красносільського ліцею Володимирецької селищної ради Валерій ДУЛЯНИЦЬКИЙ. 

У ході форуму було обговорено тенденції цифровізації освітньої сфери, розглянуто питання кібербезпеки в закладах освіти, шляхи впровадження цифрових технологій і переваги їх використання в освітньому процесі та управлінській діяльності; відбулася презентація освітньої інформаційної системи «SMART-школа» та цифрової платформи EDDY, а також працювала  дискусійна платформа, де учасники форуму мали можливість поставити спікерам свої запитання, висловити власні думки та внести пропозиції.

Іван ВОЛКОВ, співзасновник та керівник освітньої інформаційної системи EDDY, нагородив окремих учасників форуму за активну підтримку і сприяння розвитку цифровізації освітньої галузі. 

 

 

Поділитися: