ВІДБУЛАСЯ ОБЛАСНА ПРОФІЛЬНА ШКОЛА ДЛЯ УЧНІВ-ЧЛЕНІВ НАУКОВИХ ВІДДІЛЕНЬ ЕКОЛОГІЇ ТА АГРАРНИХ НАУК І ХІМІЇ ТА БІОЛОГІЇ КЗ КОР МАНУМ

03.06

У рамках реалізації проєкту «Інтерактивне літо з МАН» 3 червня відбулася обласна профільна школа для учнів-членів наукових відділень екології та аграрних наук і хімії та біології Київського обласного територіального відділення Малої академії наук України. Ця подія, об’єднала юних науковців і спрямувала їх до нових відкриттів.

Юні дослідники завітали до науково-дослідної лабораторії біотехнології рослин Білоцерківського національного аграрного університету, де ознайомилися з методами стерилізації обладнання, принципами роботи в стерильних умовах для збереження чистоти досліджуваних зразків.

Практична частина наукової школи включала проведення досліду з мікроклонального розмноження рослин in vitro. Дослідники ознайомилися з підготовкою рослинного матеріалу, культивуванням клітин та подальшим розвитком рослин у контрольованих умовах.

Проведений захід став важливим кроком на шляху до формування нового покоління науковців, які продовжать дослідження в галузі біотехнології рослин та внесуть свій вклад у розвиток науки.

Поділитися: