ВІДБУЛАСЯ ДРУГА СЕСІЯ МУЛЬТИДИСЦИПЛІНАРНОЇ НАУКОВОЇ ШКОЛИ “БІОМЕДИЧНА ІНЖЕНЕРІЯ”

МВ 28

28 травня відбулася друга сесія мультидисциплінарної наукової школи «Біомедична інженерія» для вчителів, керівників гуртків та учнів-членів наукових відділень Інженерії та матеріалознавства і Хімії та біології Київського обласного територіального відділення МАН України.

Тема наукової школи «Медична електроніка. Минуле та сучасне».

Модерували онлайн-зустріч методисти КЗ КОР «Мала академія наук учнівської молоді» Валентина Цибко та Мирослава Лоєва.

Спікерами наукової школи стали:

Євдокія Решетнік, асистентка кафедри фізіології та анатомії Навчально-наукового центру “Інститут біології та медицини” Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидатка біологічних наук.

Ганна Порєва, доцентка кафедри електронної інженерії  факультету електроніки Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», кандидатка технічних наук.

Учасники ознайомилися з основними напрямками сучасних медичних технологій діагностики стану організму та новітніми тенденціями у розробці й проєктуванні приладів для діагностики та лікування. Зокрема, було розглянуто сучасні методи візуалізації, такі як магнітно-резонансна томографія (МРТ), комп’ютерна томографія (КТ), ультразвукова діагностика (УЗД) та інші інноваційні технології, що використовуються для точного визначення різних захворювань. Поглибили знання про основні компоненти біосистем для моніторингу стану пацієнта: автоматизовані чіпи, портативні пристрої, носимі датчики для віддаленого моніторингу пацієнтів. 

Ми сподіваємося, що ця зустріч стане стимулом для учнів розпочати роботу над актуальними та інноваційними науково-дослідницькими проєктами в галузі біомедичної інженерії.

Наступна сесія мультидисциплінарної наукової школи відбудеться у жовтні 2024 року.

Поділитися: