Організація літнього дозвілля та змістовного відпочинку дітей на базі закладів освіти Київщини

1

Попри військовий стан в Україні, питання оздоровлення, відпочинку та змістовного дозвілля дітей під час літній канікул 2024 року залишається надзвичайно актуальним, адже канікулярний період дуже важливий для їх творчого, інтелектуального та фізичного розвитку, якщо він правильно організований педагогами з використанням різноманітних форм виховної, навчальної та пізнавальної діяльності.

Органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади на місцях прийнято рішення про організацію літнього відпочинку, дозвілля та  оздоровлення школярів на базі закладів загальної середньої та позашкільної освіти, особливо в місцях компактного проживання ВПО.

Упродовж червня-серпня 2024 року в семи районах Київщини буде організовано літнє дозвілля у формі пришкільних таборів, профільних та тематичних змін із денним (короткотривалим) перебуванням дітей, гурткової роботи в закладах загальної середньої та позашкільної освіти усіх форм власності.

Всього планується охопити літнім дозвіллям (пришкільними таборами, профільними та тематичними змінами із денним (короткотривалим) перебуванням дітей, гуртковою роботою) в закладах загальної середньої та позашкільної освіти усіх форм власності,  більше 30 тисяч дітей.

З них: у червні – 22 963, у липні – 2755, у серпні – 2701 дитини. 

Окрім того, заклади освіти активно беруть участь у різних міжнародних онлайн-проектах:

проєкт «DECIDE» швейцарсько-української ініціативи «Стаємо сильнішими разом!», який створений задля допомоги і підтримки дітей, що постраждали від війни (розрахований на 20222024 рр.);

школярі Київщини стали учасниками програми обміну «UKRAINE IS THE CAPITAL OF GREAT PEOPLE» за проєктом, в якому приймають участь понад 300 шкіл України, з них 30 команд з Київщини.

В нинішніх умовах організатори найбільшої освітньої волонтерської програми в Східній Європі – проєкту GoCamp Online пропонують для освітніх закладів оновлені онлайн-програми про креативність, діджитал-технології, бізнес та підприємництво. Отримали перемогу в конкурсному відборі та долучаються у 2024 році до проєкту GoCamp учні Кагарлицької, Бородянської та Великодимерської територіальних громад.

Поділитися: