Ova kiev

Васильківський професійний ліцей та Броварський професійний коледж стали одними із 10 переможців у Швейцарсько-українському проєкті DECIDE – “Децентралізація для розвитку демократичної освіти” у напряму “Підтримка реформи професійної освіти в Україні”. Проєкт реалізовуватиметься  у партнерстві з Міністерством освіти і науки України, Київською обласною державною адміністрацією, Васильківською міською територіальною громадою Обухівського району Київської області та Броварською міською територіальною громадою Броварського району Київської області.

У рамках проєкту зазначені заклади профосвіти  отримають гранти у розмірі по 3,6 млн грн кожний на створення сучасного профорієнтаційного хабу.

На базі Васильківського професійного ліцею заплановано створення сучасної кулінарної майстерні, а у Броварському професійному коледжі  буде функціонувати хаб будівельного напряму.

Можливості, що відкриваються перед закладами освіти:

📌 Розробка стратегії розвитку закладів – створення чіткої дорожньої карти для довгострокового розвитку закладу професійної (професійно-технічної) освіти.

📌 Підтримка викладачів та майстрів – участь у програмах професійного розвитку для підвищення їх кваліфікації та актуалізації знань.

📌 Оновлення матеріально-технічної бази та впровадження сучасних виробничих технологій.

📌 Поліпшення партнерства з бізнесом – розширення співпраці з місцевими підприємствами для забезпечення здобувачів  освіти реальними можливостями для проходження практики на виробництві та працевлаштування.

Зазначимо, що заклади професійної (професійно-технічної) освіти тісно співпрацюватимуть з територіальними громадами області. Для учнів середніх і старших класів організовуватимуться різноманітні профорієнтаційні заходи, екскурсії на підприємства, планується також розбудова системи кар’єрного супроводу здобувачів освіти тощо.

Підтримка професійної освіти в умовах війни є вирішальною. Гранти дозволять готувати висококваліфікованих, конкурентоспроможних фахівців у сферах громадського харчування та будівництва,  що сприятиме економічному розвитку регіону.

 

Разом ми створимо майбутнє, де кожен зможе реалізувати свої професійні мрії!

 

Поділитися: