Ярмарок молодіжного підприємництва «JUNIOR EXPO 2024»

зображення viber 2024 04 22 18 19 41 761

Справжнє свято молодіжного підприємництва організувала для учнівства та студентства декількох областей України Громадська організація «Junior Achievement Ukraine (JA Ukraine)».

Ярмарок молодіжного підприємництва «JUNIOR EXPO 2024» відбувся сьогодні, 21 квітня,  у м. Києві. У ньому взяла участь 51 учнівська міні-компанія з різних регіонів України, 25 з яких  були представлені здобувачами освіти Київської області з 18 закладів професійної освіти, які  долучилися до навчальної  програми з підприємництва «Компанія» від Junior Achievement Ukraine (JA Ukraine) на початку 2023/2024 навчального року.

Цей проєкт впроваджується в межах програми «Професійна освіта в Україні/Skills4Recovery», що реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Федерального Уряду Німеччини.

На торговельному майданчику учнівська та студентська молодь захоплююче презентувала свою власну продукцію та послуги: харчові продукти та напої, сувенірну продукцію, декоративні вироби ручної роботи, різноманітні екологічні продукти, вироби з метала та вторсировини тощо. Учасниками також було  проведено ряд майстер-класів для відвідувачів Ярмарку.

Атмосфера на торговій алеї була жвава та піднесена, діти спілкувалися, ділилися з однолітками своїм досвідом, заохочували відвідувачів купувати їх продукцію.

У травні відбудеться регіональний відбір кращих міні-компаній області, фіналісти якого змагатимуться на всеукраїнському конкурсі «JA компанія року 2024» за перше місце і право представляти Україну на європейському фестивалі підприємництва Gen-E в Італії.

Довідка.

Проєкт «Бізнес-навички для зростання економіки: навчальні курси для студентів, викладачів професійної освіти та підприємців-початківців» спрямований на розвиток підприємницьких навичок серед студентів закладів професійної освіти та заснування власної справи дорослими, з особливою увагою на жіночому підприємництві. Він реалізується в межах програми «Професійна освіта в Україні/Skills4Recovery», та включає в себе навчальні курси для студентів, викладачів професійної освіти та підприємців-початківців.

Програма «Професійна освіта в Україні / Skills4Recovery» фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) і реалізується в Україні Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Партнери програми в Україні – Міністерство освіти і науки України та Міністерство економіки України.

Junior Achievement Ukraine – це неприбуткова громадська організація, провайдер навчальних програм із підприємництва та фінансової грамотності для молоді. Її місія – підготовка молоді до ринку праці, кар’єрного і особистого розвитку.

Програми від Junior Achievement успішно працюють з 1919 року. Понад 15 мільйонів студентів у всьому світі навчаються за програмами JA у понад 100 країнах світу, і з 2021 року програми JA доступні в Україні. Навчальні програми курсів із підприємництва «Компанія» та «Фінансова грамотність» отримали гриф Міністерства освіти і науки України.

Поділитися: